Trends gespot op de woonbeurs

Woontrends komen zelden uit de lucht vallen. Meestal zijn ze het vervolg op ontwikkelingen die al langer gaande zijnde. Dat geldt ook voor de hieronder beschreven trends, die Shelter woonblog in oktober 2013 op de woonbeurs in de RAI spotte. De ideeën zijn geen van allen nieuw, maar de manier waarop ze zijn uitgevoerd is dat wel.

 

© Foto: Shelter woonblog.


De dubbele salontafel

Veel gezien was het idee van een salontafel die uit twee losse delen bestaat. Een idee dat al bestond voor bijzet- en plantentafeltjes.

Eén tafeltje is lager dan het andere, zodat het  onder zijn hogere soortgenoot geschoven kan worden. De tafeltjes hebben voornamelijk speelse vormen. De kleuren en soms zelfs de materialen zijn verschillend of het betreft een lichte en donkere tint van dezelfde kleur.

Dit systeem biedt een veelheid aan decoratieve mogelijkheden, maar is tegelijkertijd erg flexibel.  De tafeltjes kunnen immers ook los gebruikt worden, wat bijvoorbeeld van pas kan komen als je gasten hebt. Ondertussen kun je er ook één geheel mee creëren, maar op die manier die het beste uitkomt in jouw interieur.

 

Het losstaande bad

Het bad dat los in de badkamer staat zet zijn gestage opmars voort ten koste van het ingebouwde bad. Dat was al een tijdje aan de gang bij klassieke baden met fraaie gekrulde poten. Nu gaat echter ook het moderne bad voor de bijl. Dit heeft geen poten, maar wel een hoogwaardig design. Moderne losstaande baden zijn niet goedkoop, dus voorlopig vooral voor mensen met een grote beurs.

 

© Foto: Shelter woonblog.


Verweerd hout: het kan nog ouder

Binnen de landelijke interieurstijl hoort een verweerd uiterlijk erbij. Al langer zien we in dit kader een voorliefde voor oud uitziend hout, dat met name wordt gebruikt voor vloeren en meubels. Op de woonbeurs bleek dat men inmiddels een stapje verder heeft gezet. Er zijn nu vloeren en (tuin)meubels die er extreem verweerd en oud uitzien (maar het natuurlijk niet zijn).    

Ook bij het gebruik van (echt) oud steigerhout hebben meubelmakers een stap verder gezet. Dit hout kan immers bewerkt worden zodat je niet meer ziet dat het steigerhout is. Dat doet niet iedereen meer. Sommige meubelmakers laten het hout nu zo onbewerkt mogelijk, zodat je juist wél ziet waar het vandaan komt. Uiteraard geeft dat een geheel eigen karakter aan de meubels.

 

© Foto: Shelter woonblog.

 

Zelfklevende behangfiguren, muurstickers en posterbehang

Last van saaie muren? Dat hoeft echt niet meer. Er zijn steeds meer mogelijkheden om je muur op te fleuren. Zo is poster- of fotobehang, behang met daarop één grote foto of afbeelding gedrukt, in toenemende mate verkrijgbaar. Met dit behang kun je een hele of halve muur van een complete afbeelding voorzien.

Is dat wat teveel van het goede voor jou, kun je ook denken aan losse zelfklevende behangfiguren of muurstickers. Deze kun je op meer traditionele vormen van wandbekleding plakken, waardoor de muren op een aantal plaatsen worden opgevrolijkt.

Bij het aanbod op dit gebied zit veel dat speciaal gericht is op kinderen.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb