Passend beddengoed in de slaapkamer

De stoffering van slaapkamers is een verhaal apart. Dat komt omdat het beddengoed mede bepaalt hoe de sfeer in de slaapkamer wordt. Dat beddengoed wordt echter steeds weer verschoond en is dus niet altijd hetzelfde. Als je wilt voorkomen dat de slaapkamer er regelmatig uitziet als een ratjetoe kun je daar bij de inrichting maar beter op voorhand rekening mee houden.

 

 

Waarom niet het beddengoed aanpassen?

In eerste instantie lijkt het wellicht logischer om beddengoed te kopen dat in de slaapkamer past in plaats van het omgekeerde. In de praktijk pakt dat echter lastiger uit dan je denkt, zeker wanneer een slaapkamer nogal specifiek is ingericht.

Motiefjes in gordijnen of behang blijken dan onverwacht moeilijk te combineren of een bepaalde kleur verf of vloerbedekking blijkt haast overal mee te vloeken. Ondertussen willen kinderen vaak hun eigen bedovertrekken kiezen en daarbij hebben ze heel andere overwegingen dan hun kamer zo sereen mogelijk te houden.

 

Decoratief beddengoed

Waarom, zo kun je jezelf afvragen, dan niet zonder meer kiezen voor effen en neutraal beddengoed in een gemakkelijke kleur? Dan hoef je de rest van de inrichting niet al teveel aan te passen. Welnu, op die vraag zijn de volgende antwoorden mogelijk:

  • Een gedecoreerd dekbedovertrek of mooie quiltdeken kan een echte blikvanger zijn. Gordijnen, behang of vloerbedekking hebben dat effect minder snel.
  • Doordat je dekbedovertrekken toch moet verwisselen is er variatie mogelijk. Gordijnen, behang of vloerkleed zijn altijd hetzelfde.
  • Je moet je kinderen steeds weer laten weten dat ze die overtrek van hun favoriete sprookjesprinses of voetbalclub echt niet mogen hebben. Of je merkt dat je dit, ondanks al je ferme voornemens, niet voor elkaar krijgt.   

 

Effen beddengoed

Ook wanneer je sowieso effen of anderszins neutraal beddengoed wilt gebruiken, is het maar de vraag wat je met de rest van de stoffering wilt doen. Behalve de opdruk kan namelijk ook het materiaal van het beddengoed uitmaken.

 

 

Kies je bijvoorbeeld voor luxe, glanzende dekbedovertrekken kun je een chique slaapkamerinrichting creëren als je de rest ook bedaard houdt. Een vrolijk gordijntje met landelijke print zou daar afbreuk aan doen.

 

Moeilijke kleuren

Als je tamelijk uitgesproken of ongebruikelijke kleuren gebruikt op de vloer of wand van een slaapkamer, krijg je vrijwel zeker problemen met het vinden van geschikte dekbedovertrekken. Dat kan ook het geval zijn wanneer de kleuren in kwestie vrij zacht zijn.

Het aantal kleuren waarin je overtrekken kunt kopen is namelijk verre van eindeloos, om maar te zwijgen over het aantal kleuren waarin hoeslakens beschikbaar zijn. Om de een of andere onbegrijpelijke reden worden dekbedovertrekken namelijk nooit geleverd met bijpassende hoeslakens. Daarom is het doorgaans al heel wat als je het overtrek weet te matchen met een stel hoeslakens. Als het dan ook nog bij de gordijnen moet passen…

 

Een neutrale stoffering in de slaapkamer

Een neutrale stoffering van de slaapkamer maakt het allemaal een stuk gemakkelijker. Leuke, vrolijke, schattige, hippe, mooie en kunstzinnige dekbedovertrekken om de aankleding op te halen zijn er immers genoeg.

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb