Voorkom rugpijn met goede eettafelstoelen

Eetkamerstoelen worden vaker gekozen op basis van uiterlijk dan zitcomfort. Natuurlijk proberen mensen een eetstoel in de winkel uit, maar ze geven dat minder aandacht dan het comfort van een leunstoel of fauteuil.  Dat kan met name diegenen die veel gebruik maken van hun eettafel nog aardig opbreken. Een eettafelstoel die niet op de juiste plaats steun geeft, kan namelijk pijn in de rug veroorzaken. Dat valt te voorkomen.

 

Comfortabel, zolang je niet te ver van de tafel zit.

 

Hoe vaak zitten jij en je huisgenoten aan de eettafel?

Dat is een belangrijke vraag om jezelf te stellen wanneer je eetkamerstoelen gaat kopen. Misschien doet er echt niemand iets anders aan tafel dan eten of dat niet eens altijd. Dan is het minder van belang om op het zitcomfort van een eetstoel te letten.

Het is echter ook mogelijk dat er regelmatig aan de tafel wordt gewerkt, bijvoorbeeld op een laptop of voor een hobby. Voor kinderen is het vaak de enige plek in de huiskamer waar ze met een spel of knutselwerkje terecht kunnen. Gebruiken jij of eventuele huisgenoten de eettafel vaker, dan is het wel belangrijk om de stoelen zorgvuldig te kiezen.

 

Rustiek maar niet om veel op te zitten.

 

Waar heb je steun nodig?

Veel eetkamerstoelen geven wat hoger in de rug steun. Dat zorgt ervoor dat je tijdens het eten mooi rechtop aan tafel zit. Sommige stoelen geven eigenlijk nauwelijks iets van rugsteun. Dergelijke stoelen kunnen problemen geven.

Wanneer je een werkhouding aanneemt, kom je namelijk in meerdere of mindere mate kromgebogen te zitten. Dan heb je vooral steun in je onderrug nodig want anders krijg je daar snel last van. Iemand die veel aan de eettafel werkt is dan ook gebaat bij stoelen die vrij laag in de rug steunen. Dat gebeurt het beste door een bolling laag in de rug. Veel eetkamerstoelen hebben dat dus niet.

Het hangt trouwens van je lengte af, waar het steun punt idealiter moet zitten.


 

Bij deze stoelen zit de steun te hoog in de rug.

 

Eetstoelen kopen

Bij het kopen van eettafelstoelen is het verstandig om met alle gezinsleden kandidaat stoelen uit te proberen in de winkel. Neem daarbij verschillende voorkomende houdingen aan en let op de plekken waar de stoel dan steun geeft. Zeker wanneer je te maken hebt met huis- of gezinsgenoten van verschillende lengte, is het belangrijk dat iedereen kan aangeven hoe een stoel hem of haar bevalt. Daarna pas kun je een weloverwogen keuze maken.

 

Ieder zijn eigen stoel?

Bij tijd en wijle is het idee om juist allemaal verschillende stoelen rond de eettafel te zetten populair. Momenteel gaan we door een dergelijke periode. Dat maakt het niet alleen verstandig, maar ook trendy om ieder gezinslid zijn of haar eigen favoriete eetstoel te laten kiezen.  

 


 Bron en verdere informatie: http://www.medicinfo.nl/%7B0af2e316-214e-4121-9ecd-2ad953735b39%7D

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb